Susreti četvrtkom — Život i služba dr. Josipa Horaka

22.10.2022

06.10. se održao naš drugi “Večernji susret” četvrtkom u serijalu “Glasovi prošlosti".

Prisjetili smo se u zahvalnosti života i službe dr. Josipa Horaka, propovjednika Baptističke crkve Zagreb, dugogodišnjeg predsjednika Saveza baptističkih crkava u Jugoslaviji i potpredsjednika Svjetskog saveza baptista. Dr. Josip Horak bio je čovjek Riječi, evangelizacijskog žara i kršćanske suradnje i otvorenosti.

Crkva se okupila kako bi se prisjetila, zahvalila i ohrabrila se svjedočanstvom žive vjere u životima onih koji su revnovali prije nas i bilo je iznad svega poticajno otvoriti riznicu bogate tradicije Baptističke crkve Zagreb.

Možda to najbolje opisuju parafrazirane riječi povjesničara kršćanstva Jaroslava Pelikana: “Tradicionalizam je mrtva vjera živih ali tradicija je živa vjera onih koji više nisu s nama.”

Na našem Youtube kanalu također možete poslušati orginalni audio zapis s molitvenog sastanka u našoj crkvi pri gostovanju poznatog evangelizatora Billya Grahama 1967. godine, sa prijevodom dr. Josipa Horaka.


KRIST365

Ako želite dobivati informacije o aktivnostima koje organiziramo i sadržajima koje objavljujemo pretplatite se na naš newsletter KRIST365.

Brinemo o vašoj privatnosti. U svakom trenutku se možete odjaviti.

© MI dizajn.