Isus Krist jučer i danas isti je - i uvijeke.

Današnji baptisti drže ista vjerovanja kao i svi njihovi slijednici kroz dvadeset stoljeća kršćanstva. Vjeruju da se osnovna kršćanska inicijacija ne smije mijenjati, već treba ostati onakva kako ju je odredio Isus i kako su je provodili prvi apostoli i prakticirala Crkva u prva tri stoljeća.

Tko su baptisti?

TKO SU BAPTISTI?

Koja su osnovna obilježja baptista?

O tome tko su baptisti, koja su im osnovna obilježja, koliko ih ima... razgovarali smo s pastorom Tomom Magdom, predsjednikom Saveza baptističkih crkava u RH i bivšim predsjednikom Europske baptističke federacije

Opširnije

POVIJEST

Povijest Baptističke crkve Zagreb (1872.-2007.)

Zamislite Jelačić plac 1872. godine. Zamislite kako dolazite na njega kolima koja vuku konji, a u kolima štand s Biblijama! Zamislite kako pokušavate razgovarati s ljudima i ponuditi im pisanu Riječ Božju. Iako nam je to teško zamisliti, upravo je tako sve počelo. Te zime 1872/73. u Zagreb je stigao čovjek po imenu Heinrich Meyer i započeo proučavati Bibliju sa zainteresiranim ljudima u njihovim domovima.

Opširnije

NAŠE PRIČE

Želimo podijeliti iskustva susreta s Isusom Kristom koja su snažno utjecala na naše živote i koja nama daju nadu i smisao.

Opširnije

Baptistička crkva Zagreb