Dobrotvorni koncert za pomoć izbjeglicama u RH

Napisao/la Super User. Posted in Izdvojeno

U srijedu, 22.2.2017. u Hrvatskom glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati  održat će se koncert vokalnog sastava Saltshaker. Kupnjom ulaznice, podržavate rad humanitarne organizacije Ruke Nade koja će prikupljena sredstva iskoristiti za pomoć pri integraciji izbjeglica u Hrvatskoj.

U predvorju HGZ-a u 19 sati bit će postavljena izložba fotografija „U očima stranca“

Suorganizatori: Ruke nade i Baptistička crkva Zagreb

Dođite i svojim dolaskom i kupljenom ulaznicom (30 Kn) podržite ovu inicijativu!

 

SALTSHAKER

Vokalni sastav
Umjetnička voditeljica: Kristina Bjelopavlović Cesar

Saltshaker mladi je vokalni sastav kojeg kritika opisuje kao „dijamant koji se počeo brusiti“, ujedno ističući „energiju kojom su glazbenici veoma brzo uspostavili vezu s publikom i uvukli ju u svoje raspoloženje; a do pred kraj koncerta potaknuli i na zajedničku pjesmu i pljeskanje“ (Udruga Tilia). Koncerti Saltshakera nadalje su opisani kao „fantazija zanimljivog repertoara“, nakon čega je izraženo „oduševljenje predivnom vokalnom izvedbom“ , te je zaključeno da je najveći dojam ostavilo „pjevanje srcem koje se je prenijelo na publiku.“ (B. Preksavec)

Članovi Saltshakera okupljaju se od jeseni 2014. godine sa željom da duhovnu glazbu donesu u svakodnevicu ljudi – raznolikošću glazbenih stilova: od gospela, preko narodnih melodija, pa do swinga; oni prenose poruku nade.

Osim voditeljice, Kristine Bjelopavlović Cesar, koja je klasična pijanistica, ostali obogaćuju grupu s raznolikim dijapazonom zanimanja: tu su dvije liječnice, majstor za izradu scenografije, učiteljica, fizioterapeutkinja, odvjetnica, teologinja, odgajateljica, zubna tehničarka, mrežni administrator, profesionalni vozač, klasični gimnazijalac, inžinjerka prehrambene industrije i kontrolor leta.

U nešto više od dvije godine svojeg djelovanja, Saltshaker je nastupao u domovima za nezbrinutu djecu i na poslovnim konferencijama, ali svojim pozivom prvenstveno smatra održavanje dobrotvornih koncerata.


 

Do sada održani dobrotvorni koncerti:

* Dugo Selo - za djecu oboljelu od malignih bolesti, putem udruge Krugovi;

* Sisak - povodom 60. obljetnice organiziranog djelovanja slijepih osoba u Sisku;

* Lipik – za Udrugu Latica, udruga roditelja djece i osoba s posebnim potrebama;

* Zagreb, Muzej Mimara – za Hrvatsku udrugu za školovanje pasa vodiča i mobilitet;

* Osijek – za Osječki centar za inkluziju;

* Pakrac – za Palijativni tim LiPa;

* Split – za Udrugu Sindrom down 21.

* Karlovac, Zorin dom – za udrugu Novi život – za osobe oboljele od malignih bolesti

* Rijeka – za djecu Dječjeg doma Oštro