Dan mladih u BC Zagreb

Baptistička crkva Zagreb se već tradicionalno, druge nedjelje u mjesecu lipnju, pridružila svjetskoj baptističkoj obitelji u molitvi za djecu i mlade. Kroz bogoslužje je vodio Filip Grujić, pomoćnik pastora koji je i glavni nositelj rada s mladima u BC Zagreb. U proslavljanje Gospodina kroz pjesme zajednicu su najprije uveli njezini najmlađi glazbenici i pjevači koji se okupljaju u Stvaraonici, a zatim su preuzeli mladi predvođeni Sarom Mršić. Vrijeme molitve je posebno posvećeno zahvali za djecu i mlade, te usrdnoj molbi Gospodinu da ih zaštiti i očuva na putu vjere.

 

U nastavku je koordinatorica vjeronauka, Svjetlana Mraz, kroz propovijed potaknula na promišljanje o budućnosti i vjeri da bi zaključila da naša budućnost izgleda kao onaj u kojega vjerujemo. Ovaj se datum poklapa i s krajem školske/vjeronaučne/ godine tako da je svečano bogoslužje bila prilika da se pohvale marljivi vjeroučenici te da se zahvali predanim vjeroučiteljima. Pohvalnice je dobilo 13 najmlađih koji pohađaju nedjeljnu školu te 28 učenika vjeronauka od prvog do osmog razreda, a osmaši su dobili poseban poticaj i simboličan poklon za kraj jednog važnog razdoblja u njihovim životima. Ovo je bila jedinstvena prilika da crkva vidi ispred sebe sve vjeroučitelje i druge suradnike u radu s djecom jer oni su najčešće zaposleni u sporednim prostorijama. Simboličan poklon uz prikladne riječi zahvale dobilo je 9 vjeroučitelja i 11 suradnika u programu Stvaraonica.

Pastor Ivica Horvat i starješina Željko Mraz su molili prvo za djecu, a zatim za vjeroučitelje. Baptistička crkva Zagreb je neizmjerno zahvalna na bogatstvu u ljudima svih generacija koji zajedno proslavljaju Gospodina, služe Njemu i jedni drugima.

Svjetlana Mraz