Cigle bez slame

Napisao/la Jennifer Benson Schuldt. Posted in Kruh naš svagdašnji

Pročitajte: Knjiga Izlaska 6:1-13


Ja ću vas izbaviti..., spasit ću vas
visoko podignutom rukom.
Izlazak 6:6

MNOGI od nas imaju problem jer moraju raditi s ograničenim sredstvima – s manje novca, manje vremena, manje snage i manje suradnika – a posla je jednako. Jednom riječju: »Više cigala, manje slame.«

Izvorno se te riječi odnose na nevolje Izraelaca u egipatskom ropstvu. Ljutit na Mojsija, faraon je kaznio Izraelce i prestao ih opskrbljivati slamom, ali je i dalje tražio da svakoga dana naprave jednaku količinu cigala. Morali su sami tražiti slamu, a faraonovi su ih nadglednici tukli i tjerali da rade sve više (pročitajte Izlazak 5:13). Izraelci su postali tako malodušni da nisu slušali što im Bog poručuje preko Mojsija: »Ja ću vas izbaviti..., spasit ću vas visoko podignutom rukom« (r. 6).

Iako su Izraelci odbili poslušati Božju poruku, On je još uvijek vodio i hrabrio Mojsija pripremajući ga za razgovor s faraonom. Bog je čvrsto stajao na strani Izraelaca – djelujući iza scene. I mi možemo, poput Izraelaca, postati tako malodušni da ne slušamo ohrabrenja. U trenucima beznađa utješno je znati da je Bog naš »pomoćnik i spasitelj« (Psalam 40:18). On radi za nas čak i onda kada mi to ne vidimo.

- Jennifer Benson Schuldt

Bože, pomozi nam da Ti vjerujemo usprkos malodušnosti. Po sili Duha Svetoga ispuni nas nadom kako bismo svjedočili Tvoju vjernost.

Vrijeme nevolja je vrijeme za pouzdanje.