Hrana u smočnici

Napisao/la Dave Branon. Posted in Kruh naš svagdašnji

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 6:25-34


 

Ne budite tjeskobno zabrinuti za svoj život: što ćete jesti i što ćete piti;
... u što ćete se obući (...) Vaš nebeski Otac zna da vam sve to treba.

Matej 6:25,32

MOJA prijateljica Marcia, ravnateljica škole za gluhe na Jamajci, nedavno mi je pokazala vrlo bitan način gledanja na stvari. U biltenu koji je naslovila Blagoslovljen početak istaknula je da su po prvi put u 7 godina započeli godinu s viškom. Što je bio taj višak? Tisuću dolara na bankovnom računu? Ne. Dovoljno školskih potrepština za godinu dana? Ne. Bilo je to: dovoljno hrane u smočnici za sljedeći mjesec.

Kad ste zaduženi za tridesetero gladne djece, s vrlo ograničenim sredstvima, to je mnogo. Na kraju je napisala redak iz Prve knjige Ljetopisa 16:34: »Hvalite Gopodina! Jer je dobar, jer Njegova milost traje dovijeka.«

Iz godine u godinu Marcia vjeruje da će se Bog pobrinuti za djecu i djelatnike škole. Nikada nemaju mnogo – bilo vode, hrane ili školskih potrepština. Ipak je uvijek zahvalna za ono što Bog pošalje i vjeruje da će se On i dalje brinuti za njih.

I dok započinjemo novu godinu, vjerujemo li da će se Bog brinuti? Dovoljno je da vjerujete Njegovom obećanju: »Ne budite tjeskobno zabrinuti za svoj život... Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti za sutrašnji dan« (Matej 6:25,34).

- Dave Branon

Brigama nećete odagnati tugu sutrašnjeg dana;
njima ćete samo oduzeti radost današnjem danu.