Izazov plus 08 05

#26 JA SAM S VAMA U SVE DANE DO SVRŠETKA SVIJETA

Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi;kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. Evanđelje po Ivanu 15, 9-11

U danima iza nas, kada nam je moć prirode pokazala kako smo mali i slabi, kako smo nemoćni unatoč znanju, tehnologiji i globalnoj ili osobnoj moći, deset sekundi bilo je dovoljno da uništi domove, prekine, na žalost, i jedan mladi život, da sruši ono čime smo se ponosili, što smo čuvali, gradili, u što smo ulagali novac i vrijeme.

Deset sekundi bilo je dovoljno da poljulja našu sigurnost, sruši naše idole i, sada tako očito, krhku svakodnevicu. Gospodin kaže da nas neće ostaviti sirotima, da će doći k nama. Da, došao je na čudan i zastrašujući način. Došao je vjerojatno u pravom trenutku, kada smo se i mi kršćani pomalo uljuljali u mirnu dnevnu rutinu. Jer sve je bilo dobro; nove zgrade, nove crkve, novi obraćenici, redovita primanja, crkvene aktivnosti.

U onaj dan spoznali smo veličinu i postojanost Onoga koji je sve stvorio, vidjeli smo Njegovo djelovanje. Unatoč strahu i nesigurnosti za ovaj zemaljski život, osjetili smo ljubav - ljubav Oca i ljubav Sina. Poštedio je živote i dao nove prilike da držimo zapovijedi koje nam je dao. Svakodnevno možemo pokazivati ljubav na djelu. Od ljubavi prema Ocu, Stvoritelju, Spasitelju i Onome koji će ponovo doći do praktične ljubavi prema bližnjem za kojega je Gospodin rekao da ga ljubimo kao samoga sebe. Izađimo i potražimo, pomognimo onima koji u ovim dvostruko teškim vremenima trebaju našu pomoć, našu toplu riječ, djelotvornu kršćansku ljubav. A sam Krist očitovat će nam se u svim našim danima i vremenu koje smo dobili ovdje na zemlji, a koje je samo beznačajan djelić u odnosu na vječnost s Njim.

Svjetlana Mrazt