Izazov plus 03 05

#21 MOLITE I DAT ĆE VAM SE

Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se. Evanđelje po Mateju 7, 7-8

Što je to što ja tražim, za što molim? Dok čitam ove stihove razmišljam - koliko je sati i dana molitvi iza mene za koje sam imala osjećaj da nisu prošle dalje od zida moje sobe? A tada sam se mučila s mišlju - mene moj Bog ne čuje, ja ne dobivam odgovor. U svemu je tome moje srce bilo krivo centrirano. Otac je vjeran onomu što je rekao i zaista nas nikad neće ostaviti pred vratima bez odgovora. Vjeran je svojoj ulozi brižnog i dobrog Oca prema nama. Dok god je moje srce molilo iz stava mojih potreba (za koje sam u mozgu imala već pripremljen plan i rješenje), jednostavno nisam bila u mogućnosti čuti.

Otkako sam se susrela sa Svemogućim Bogom kao svojim Ocem koji u svemu proviđa, došla sam u točku gdje zaista mogu povjerovati da On zna što je najbolje za mene.

Kad molim, želim gledati u to sitno zrno gorušice i u njemu vidjeti silu cijelog Kraljevstva Nebeskog. To je vjera koja moj um oslobađa od teme koja me opterećuje i daje slobodu Duhu Svetom da mi ukaže što je to što mi Otac zaista u tom trenutku govori. I da, zanimljivo - često uopće ne bude vezano za "moju" temu i upit!

Nina Jerković