Stvaraonica

Stvaraonica je program koji okuplja djecu osnovnoškolske dobi (6-15 godina) sa svrhom da kroz različite aktivnosti potakne druženje djece u crkvi te služenje ostatku crkve kroz sudjelovanje na bogoslužjima. Program sadrži igrokaze, kreativne radionice, igre, druženje te glazbeno stvaralaštvo. Djeca imaju mogućnost pokazati svoj potencijal kroz glumu, sviranje i pjevanje te izradu svih potrebnih rekvizita i ukrasa.

Očeva priča

Božićni igrokaz

U božićnom ciklusu Stvaraonice pripreman je glazbeno-scenski igrokaz „Očeva priča“. Ideja je bila da djeca upoznaju kako se Stari i Novi zavjet isprepliću i to upravo kroz najavu i dolazak obećanog Mesije. Proučili smo i naučili da je Bog navijestio dolazak svog Sina kroz mnoge proroke iz Starog zavjeta, a o čemu su kasnije pisali evanđelisti u Novom zavjetu. Osim proroka, anđela i evanđelista, malo drugačiju božićnu priču ispričali su pastiri i tri mudraca. Svi igrokazi su bili isprepleteni pjesmama koje su djeca sama pjevala i svirala.

Djeca su također sudjelovala i u izradi scenografije. Izuzetno smo ponosni i sretni što smo uspjeli cijeli ovaj ciklus pripremiti nakon samo pet susreta ispunjenih pjesmama, pričama, igrama, kreativnim radionicama, plesom, koreografijama, druženjem i razgovorima. Sve je ovo ostvareno uz veliku podršku roditelja i crkava iz kojih potječu djeca.


Jerihonske zidine

Proljetni igrokaz

U proljetnom ciklusu Stvaraonice pripreman je glazbeno-scenski igrokaz „Jerihonske zidine“ u kojem smo objasnili što su nekad Jerihonske zidine značile za Izraelce, a s kojim se „Jerihonskim zidinama“ borimo mi danas te kojim nas je „oružjem“ Bog opremio kako bismo bili hrabri i uspješni. Kompletan program izvela su djeca (pjevanje, sviranje, koreografije, izrada rekvizita za scenografiju) uz pomoć nekoliko odraslih osoba.

Kao posebnu vrijednost Stvaraonice ističemo produbljivanje zajedništva među različitom djecom, ali i s Onim koji je i sam prvi i najbolji „Stvaratelj“.